Forum używa ciasteczek
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy ktoś posiada instrukcję ?
Koledzy poszukuję instrukcję do modelu :
TATRA 815 8x8 S1
wydanie PMHT SE 017
[Obrazek: pmhtse017-8158x8%C4%8Derven%C3%A1m-1000x1000w.jpg]
Jeśli ktoś posiada to bardzo proszę, bo gdzieś znikła, a przyszedł termin na popełnienie tego modelu.
Wystarczy mi wersja elektroniczna, to sobie wydrukuję. Z góry dziękuję.
"Kruca bomba mało casu"
----------------------------------------
Odpowiedz
Cześć SZAD.

Powiem Ci, że może być ciężko.....
Sam w swoich zbiorach nie mam tej wycinanki, ale przeglądajac internety też specjalnie tego modelu nigdzie nie ma....
Szperam jeszcze w jednym miejscu, ale jest tam do przejrzenia 4 tys. modeli pojazdów...
Odpowiedz
Karol dzięki.
Znalazłem instrukcję do Tatry 813. Podwozie wydaje się być takie samo. Tylko numery części są inne, ale może dam radę.
"Kruca bomba mało casu"
Odpowiedz
SZAD to jest Tatra 815 ale 6x6, może warto z tej instrukcji skorzystać??

Rozumiem, że wspominasz o tej "pomarańczowej" ??
Odpowiedz
Taka
[Obrazek: ChomikImage.aspx?e=SKSjY10pLG82Lcqx-U70k...74hNA&pv=2]
"Kruca bomba mało casu"
Odpowiedz
Tą akurat mam w wresji cyfrowej. Myślałem o tej 815 6x6 bo kabina ta sama, a różnica tylko w jedenej osi, chociaż z drugiej strony dość ważnej osi....
Odpowiedz
Dzięki Karol.
Z kabiną nie ma problemu, bo typowa właśnie z innych modeli PMHT /które posiadam/. najważniejsze własnie podwozie. Mam nadzieje, że ta 813-tka coś wyjaśni.
Jeszcze raz dzięki.
"Kruca bomba mało casu"
Odpowiedz
Zobacz Orlik ma w ofercie powinni pomóc https://sklep.orlik-models.pl/modele-kar...-s1-1.html
zobacz jeszcze to  http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB3...=62&t=5730
Odpowiedz
Koledzy dzięki za pomoc.
Najbardziej zależało mi na instrukcji złożenia podwozia. Jak skleić układ kierowniczy dwóch przednich osi skrętnych.
Schemat i rysunek z instrukcji 813- tki w tym pomogły.
Pozostałe elementy układanki są takie same jak w innych modelach wydawnictwa PMHT i tu nie ma problemu.
Jeszcze raz dziękuję.

PS. btomko, relację z czeskiego forum widziałem.
"Kruca bomba mało casu"
Odpowiedz